מהו משך האימון האופטימאלי לילדים?


מהו משך האימון המיטבי לילדים? לפני שנענה על שאלה זו נצלול לרגע לעולם המקצוענים, ספורטאי הישג נוהגים להוסיף( מדי שנה ) יחידת אימון נוספת בת 15-20 דקות ביום בכדי לשפר את יכולתם הגופנית.
מה ניתן לעשות ב- 15 דק' של אימון גופני? המון! אפשר לשפר כוח, אפשר לשפר גמישות, זריזות, שיווי משקל, קואורדינציה, ניתן לשקם פציעה, ניתן לחזק טכניקה ועוד...
העניין הוא שחמש-עשרה דקות אימון 5 פעמים בשבוע מצטברות בסוף חודש לכמעט 6 שעות אימון ולכ- 70 שעות אימון נוספות בשנה, אימון זה עשוי להוות את ההבדל בין הצלחה לכישלון ברמה התחרותית.

 

ומה הקשר לילדים?

אימון גופני לילדים צעירים יכול להיות מאוד אפקטיבי גם אם הוא נמשך רק 20 דקות, המשפט כל המרבה הרי זה משובח אינו נכון לגבי פעילות גופנית, אימון הנמשך מעבר לזמן המתאים לרמת הריכוז וליכולות הגופניות של הילדים סביר שיסתיים בשעמום או בפציעה.
ככל שהילד מבוגר יותר ניתן כמובן לקיים שיעור אפקטיבי בזמן פעילות ארוך יותר.
כאן המקום להזכיר שקיימת שונות רבה בין ילדים בני אותו גיל כרונולוגי ולכן בקביעת משך השיעור האופטימאלי יש להתייחס לממוצע כלשהו בין הילדים המשתתפים בשיעור. בנוסף מכיוון שהילדים מתבגרים במהלך השנה ניתן להאריך את משך השיעור בהתאם להתקדמות ביכולותיהם.
ההמלצות הבאות עשויות להשתנות בהתאם לגודל הקבוצה, גיל הילדים המתאמנים, טווח הגילאים בשיעור, ניסיון קודם במסגרת דומה וכמובן היכולת האינדיבידואלית של כל ילד וילד להשתתף באופן פעיל ואפקטיבי במסגרת הזמן שהוגדרה.

משך הזמן האופטימאלי לשיעור:

גיל הילד/ה בשנים

משך זמן הפעילות

2

20-30דק'

3

30-40דק'

4

35-40דק'

5-7

40-45דק'

8-10

45-55דק'

10-12

45-60דק'


 

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.